30.10.2021, 16:22

МЗС спростовує заяви Польщі про дискримінацію поляків в Україні

мид украины

Українське зовнішньополітичне відомство прокоментувало заяви заступника МЗС Польщі Шимона Шинковського про нібито дискримінацію поляків в Україні. 

У коментарі "РБК-Україна" прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що твердження польської сторони некоректні і не відображають реальну ситуацію, передає Час Пік. 

"Категорично відкидаємо твердження заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка про нібито "дискримінацію" поляків в Україні", - заявив Ніколенко.

За його словами, твердження Шинковського вводять в оману громадськість і не відображають реальні дружні відносини країн. 

"Здивовані, що ця заява прозвучала наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі та польської меншини в Україні. Комісія підтвердила взаєморозуміння і обопільну відкритість до конструктивного діалогу", - зазначив Ніколенко.

В українському МЗС закликали Польщу утриматися від "політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами та кроками сторін" для зміцнення партнерства України і Польщі в різних сферах.

Читайте також: У МЗС Польщі заявили про дискримінацію поляків в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк