03.11.2021, 19:33

Саакашвілі потребує термінової госпіталізації, - Денисова

Ольга Романец | Всі новини автора
Саакашвили

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала керівництво Грузії невідкладно відреагувати на погіршення стану здоров'я затриманого в Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це Денисова написала в Facebook, передає Час Пік.

3 листопада вона зустрілася з матір'ю Саакашвілі Гіулі Аласанією, його українським адвокатом Євгеном Грушовцем і народним депутатом Єлизаветою Ясько.

За словами Денисової, мати грузинського експрезидента стурбована станом здоров'я сина, який голодує 34-й день поспіль і втратив 20 кілограмів ваги. Мати побоюється, що тривале голодування може привести до незворотних наслідків для життя і здоров'я дитини.

"Скачки тиску, зміна пульсу не дозволяли провести аналізи для визначення об'єктивного стану здоров'я Михайла. Нарешті, сьогодні були зроблені всі можливі тести, результати яких ми очікуємо", - розповіла Людмила Денисова.

Також вона звернулася до іноземних держав і міжнародних організацій із закликом засудити дії посадових осіб Республіки Грузія, які порушують права громадянина України Михайла Саакашвілі. Вона просить їх домагатися від грузинської влади відновити права затриманого на надання медичної допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк