07.11.2021, 20:34

В ОПУ дорікнули американським ЗМІ за публікації про російські війська біля кордонів України

Марина Началова | Всі новини автора

Міноборони України не підтверджує інформацію, яку поширили американські ЗМІ про те, що Росія знову стягує війська до кордонів України.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Дім" прес-секретар президента України Сергій Никифоров, передає Час Пік.

Він зазначив, що Міноборони не підтверджує концентрацію біля кордонів України і на окупованих територіях російських військ вище за нормальний рівень. Поширення такої інформації у військовому відомстві називають елементами психологічного чи пропагандистського тиску.

Нікіфоров зазначив, що нещодавно на селекторній нараді президента виступав головнокомандувач ЗСУ, який "не розповів ні про що таке, що мало якось насторожити".

"Залишається відкритим питання, навіщо американські ЗМІ поширюють таку інформацію, чи правдива вона. Але Офіс президента на даний момент не має жодної підтверджуючої інформації", - заявив Никифоров.

Нагадаємо, видання The Washington Post опублікувало статтю про те, що Росія знову нарощує війська біля кордонів України, і це викликає занепокоєння в США та Європі. Після цього в українській розвідці заявили, що додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк