09.11.2021, 21:25

Заступник голови МЗС України зустрівся з послом Грузії через ситуацію з Саакашвілі

Марина Началова | Всі новини автора

9 листопада заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький зустрівся з послом Грузії в Україні Георгієм Закарашвілі.

Про це повідомила прес-служба МЗС України, передає Час Пік.

Як зазначається, співрозмовники приділили особливу увагу ситуації з колишнім президентом Грузії, громадянином України Міхеїлом Саакашвілі. Посол Грузії, зокрема, детально поінформував про обставини його переведення до пенітенціарного медичного закладу в Глдані.

Микола Точицький підкреслив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном є пріоритетом для Української держави. Заступник міністра привернув увагу до вчорашньої ноти МЗС України, переданої до МЗС Грузії, та висловив сподівання на її позитивний розгляд грузинською стороною.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва у різних галузях, у тому числі графік політичних контактів.

Відбувся обмін думками щодо подальших спільних дій у рамках Асоційованого тріо України, Грузії та Молдови в контексті підготовки до саміту Східного партнерства 15 грудня 2021 року.

Нагадаємо, через голодування і відмову від призначених лікарями добавок стан Саакашвілі погіршився. Учора його перевезли до тюремної лікарні у Глдані.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк