14.11.2021, 09:53

ЗМІ опублікували нібито протокол допиту Лероса у "справі про середній палець"

Марина Началова | Всі новини автора

У мережі з'явився фрагмент протоколу допиту народного депутата Гео Лероса, якому висунули підозру через показаний середній палець президенту Володимиру Зеленському.

Видання Цензор.НЕТ опублікувало частину протоколу допиту Лероса в ДБР, передає Час Пік.

У допиті Лерос пояснив, що продемонстрований Зеленському жест має походження від битви французів з англійцями при Азенкурі в 1415 році - англійці, здобувши перемогу, нібито показували середні пальці французам. За словами Лероса, його жест у Верховній Раді означав, що він не боїться і готовий битися виключно у політичному полі.

Також у допиті Лерос нібито згадав гучний номер "95-го Кварталу" з роялем за участю Зеленського, і "пройшовся" по керівнику ОПУ Андрію Єрмаку, приписавши йому "нетрадиційну орієнтацію".

У прес-службі ДБР опублікований фрагмент протоколу ]]>назвали фейком]]> і заявили, що в матеріалах кримінального провадження документ, зображений на фото, відсутній.

Водночас, сам Лерос у коментарі "Українській правді" сказав, що оприлюднений текст схожий на справжній текст протоколу його допиту.

"Текст протоколу, наскільки пам'ятаю, дуже схожий, навіть слово в слово. Оскільки я не маю протоколу на руках, не можу порівняти", - заявив нардеп.

На своїй сторінці у Фейсбуці Лерос назвав ДБР "брехливим кодлом".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: