15.11.2021, 18:52

У Верховну Раду тепер - тільки з сертифікатом: Стефанчук сказав, скільки нардепів вакциновано та скільки хворіє на коронавірус

Марина Началова | Всі новини автора

Відсьогодні у Верховній Раді посилено протиепідемічні заходи: потрапити до будівлі парламенту тепер можна лише тим, у кого є ковід-сертифікат, довідка про перенесену коронавірусну хворобу або негативний результат тесту.

Ці правила стосуються як народних депутатів, так і інших осіб - співробітників Апарату Верховної Ради, журналістів і т.д., передає Час Пік.

"Відтепер правила будуть єдині для всіх", - наголосив сьогодні на погоджувальній раді спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Він закликав керівників фракцій та груп забезпечити дотримання нових правил доступу до будівель Верховної Ради.

Стефанчук також повідомив, що депутатам фракцій і груп, сертифікати яких перевірив Апарат Верховної Ради, уже роздали тимчасові перепустки для полегшеного входу. Водночас для тих, у кого немає сертифікату про вакцинацію, у парламенті організували можливість зробити експрес-тест.

"Підкреслюю, щоб уникнути будь-яких інсинуацій: усі ці тести будуть проводитися виключно за кошти тих осіб, які звертаються до пункту. Жодні бюджетні кошти на це виділятися не будуть", - наголосив Стефанчук.

Заради стимуляції вакцинації як серед громадян, так і серед народних депутатів Верховна Рада спільно з МОЗ відкрила пункт щеплень у готелі "Національний". За перший день роботи цього пункту, 15 листопада, там було зроблено 100 щеплень: 60 - вакциною Pfizer, 32 - CoronaVac, 8 - Moderna.

Стефанчук також повідомив про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у парламенті. За його словами, наразі на коронавірус хворіють 6 народних депутатів та понад 20 працівників Апарату Верховної Ради.

Крім того, станом на 15 листопада 83% нардепів та 93% працівників Апарату Верховної Ради вакцинувалися від коронавірусу.

"Проте ця інформація ще уточнюється", - додав Стефанчук.

Нагадаємо, у "Дії" з'явився сертифікат для перехворілих на коронавірус.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк