21.11.2021, 13:00

Саакашвілі закликав Байдена ввести санкції проти грузинської влади

Ольга Романец | Всі новини автора
Саакашвили

Колишній президент Грузії звинуватив офіційний Тбілісі у відході від демократичних цінностей, відмові від євроатлантичної інтеграції та зближенні з путінською Росією.

Відповідний лист він направив виданню Politico, передає Час Пік.

Саакашвілі зазначив, що повернувся в рідну країну в кінці жовтня, де був заарештований за "політичними звинуваченнями". На знак протесту він голодував 50 днів. За його словами, за кілька років правляча партія "Грузинська мрія" взяла під свій контроль судову систему і велику кількість державних і недержавних ЗМІ, "маніпулювала виборами і підштовхнула країну до тіснішого зближення з путінською Росією".

Він попросив байдена Байдена внести внесок у підтримку "молодої демократії, яка знаходиться в серйозній небезпеці".

"Враховуючи мету Байдена - просувати справу демократії над автократією, я сподіваюся, що він притягне уряд Грузії до відповідальності за підрив свобод, над досягненням яких ми так наполегливо працювали", - пише Саакашвілі у своєму зверненні.

За його словами, грузинський уряд де-факто призупинив будь-які практичні зусилля щодо членства в НАТО.

"Це повинно хвилювати адміністрацію Байдена: коли він відвідав у 2009 році, Грузія була надійним союзником у складному регіоні. Сьогодні "Грузинська мрія" вирішує долю країни як російської держави-клієнта", - додав політик.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк