21.11.2021, 13:47

Глава української розвідки озвучив можливий термін нападу Росії

Ольга Романец | Всі новини автора
разведка

Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня-початку лютого 2022 року.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times, передає Час Пік.

Він припускає, що атака включатиме авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки з подальшими десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі і Маріуполі і меншим вторгненням через Білорусь. Буданов зазначив, що масштабні російські військові навчання "Захід-2021" на початку цього року продемонстрували, що Росія може одночасно перекинути понад 3500 військовослужбовців повітряно-десантних і спеціальних операцій. За його словами, можлива майбутня атака буде набагато руйнівнішою, ніж це було в 2014 році.

Буданов повідомив, що зараз РФ збільшує кількість військ і озброєння в окупованому Криму і стягує системи балістичних ракет малої дальності "Іскандар" та інше озброєння до кордону.

За його словами, атаці передуватиме серії психологічних операцій з боку Кремля з метою дестабілізувати ситуацію в Україні і показати, що "влада зрадила народ". Зокрема, мова йде про організацію тривалих протестів проти вакцинації, розпалювання заворушень, пов'язаних з економікою і поставками енергоносіїв, а також нарощування антиурядових настроїв через так званий "Вагнергейт". На думку Буданова, загострення ситуації на кордоні між Польщею і Білоруссю також є частиною плану Кремля.

"Вони хочуть зробити ситуацію всередині країни все більш небезпечною і жорсткою і зробити так, щоб нам довелося змінити владу. Якщо вони не зможуть цього зробити, то вони зроблять свою роботу", - сказав він.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк