27.11.2021, 09:11

Байден пообіцяв провести переговори з Путіним та Зеленським, а Єрмаку зателефонували з Білого дому

Марина Началова | Всі новини автора

Президент США Джо Байден може найближчим часом провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Росії Володимиром Путіним на тлі зростання військової напруженості між двома країнами.

Про це Байден заявив журналістам у п'ятницю, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Байден сказав, що "ймовірно" найближчим часом поговорить із Зеленським і Путіним.

Також Байден висловив стурбованість у зв'язку із заявою Зеленського про державний переворот, який нібито готується. За словами американського президента, "цілком можливо", що він поговорить з українським колегою і про це.

"Мене це хвилює. Дивіться, ми підтримуємо територіальну цілісність України, ми підтримуємо їхню здатність керувати своєю державою", - сказав Байден.

Тим часом у Білому домі заявили, що радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван поговорив із керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Сторони обговорили свої спільні побоювання з приводу активності російських військ біля кордону з Україною та жорсткої риторики РФ щодо України. Співрозмовники погодилися, що всі сторони повинні продовжувати дипломатичні зусилля щодо зниження напруженості. Салліван підкреслив непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України.

Нагадаємо, у Росії нещодавно заявили про "ґрунтовну підготовку" до зустрічі Путіна та Байдена. Пізніше у Білому домі повідомили, що поки що не володіють інформацією про такі переговори у найближчому майбутньому.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк