30.11.2021, 15:23

Верховна Рада ухвалила у другому читанні "ресурсний" законопроект

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Законом вносяться масштабні зміни до Податкового кодексу. Цей законопроект отримав неофіційну назву "ресурсний", оскільки, за словами депутатів, він має підвищити ефективність використання економічних ресурсів країни, передає Час Пік.

До законопроекту було подано 11,5 тисячі поправок. За словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, ці поправки "не мали смислового навантаження". Тому парламент застосував передбачену регламентом процедуру, згідно з якою від кожної депутатської групи та фракції було подано по 5 поправок.

За ухвалення закону проголосували 255 народних депутатів.

У ході розгляду депутати не підтримали вигідну для олігарха Ріната Ахметова поправку, пов'язану з формулою нарахування ренти на залізну руду. У прийнятій редакції вирішили зберегти підвищення податкового навантаження на видобуток залізняку.

Нардепи підтримали поправку про зменшення розміру єдиного податку для підприємств птахівництва. Ставку єдиного податку для земель, на яких розташовані будівлі птахофабрик, вирішили знизити з 0,95% від нормативної вартості землі до 0,5%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк