02.12.2021, 20:30

В Офісі президента розповіли, як вдалося уникнути "державного перевороту" в Україні

офис президента

Під час прес-марафону, який відбувся в Києві 26 листопада, президент України Володимир Зеленський заявив про те, що 1 грудня в країні готується "державний переворот" за участю росіян та українського бізнесмена Ріната Ахметова. 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net ]]>розповів]]>, як вдалося цього уникнути, передає Час Пік.

За словами Подоляка, вся увага була зосереджена на "змовниках", а зробити таку потужну акцію як державний переворот можна тільки зненацька.

"Завдяки розпочатій президентом дискусії про те, у що намагаються втягнути окремих наших дуже впливових громадян, політичний настрій у суспільстві явно почав змінюватися. З'явилися очевидні питання до якості окремих медійних майданчиків, які явно займаються пропагандою. З'явилося суттєві сумніви в щирості "відставників", деякі з них роками були в статусі впливових міністрів або прем'єрів, але так і не змінили природу влади", - повідомив радник глави ОП.

Він зазначив, що суспільна увага також зосередилася на можливих деструктивних діях олігархів і пов'язаних з ними політиків та організацій, а також можливої агресії з боку Росії.

"А вони безсумнівно підуть, як тільки держава різко інституційно ослабне. Більш того, тепер очевидні інтереси тих політичних і економічних діячів, які намагаються зробити ставку на протести. Тому що для суттєвої частини старих політичних еліт важливою є саме спроба зберегти старий тип держави - корупційний, клановий, олігархічний", - вважає Подоляк.

Крім того, завдяки словам Зеленського на потенційну загрозу звернули увагу західні політики та дипломати.

"Все це не могло не позначитися на тому, які організації і політики були присутні вчора на вулиці, скільки взагалі там було людей, і чим закінчилася ця акція", - підкреслив радник глави ОП.

Читайте також: Державний переворот не відбувся?: Що насправді відбувається в Києві

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк