02.12.2021, 21:40

МЗС не виключає участі білоруських військових у вторгненні в Україну

граница украины и беларуси

Глава МЗС України Дмитро Кулеба не виключає участі білоруських військових спільно з Росією в потенційному вторгненні на територію України.

Про це міністр розповів латиському новинному порталу Sargs.lv в інтерв'ю, яке оприлюднене на сайті МЗС України, передає Час Пік.

"Ми розглядаємо цей сценарій на дуже серйозному рівні. Ми не виключаємо таку можливість. Поки ми не бачимо, що білоруська армія готується до операцій проти України або що білоруське керівництво може дозволити Росії використовувати свою територію для організації вторгнення. Однак будь-яка потенційна загроза вимагає не тільки уваги, але і концентрації ресурсів збройних сил для її пом'якшення", - сказав Кулеба, коментуючи останні заяви Лукашенка.

Він зазначив, що "навіть якщо Білорусь поки не представляє прямої військової загрози для України, факти невблаганні. Політичні заяви Мінська в даний час є частиною агресивної зовнішньої політики Росії".

Кулеба вважає, що для запобігання подібного розвитку подій на кордон України з Білоруссю необхідно направити відповідну кількість військовослужбовців.

"В даний час ми вирішуємо, де взяти ці ресурси. Проблема в тому, що наші можливості не безмежні, оскільки, несучи військову силу з одного місця, ми знижуємо свою обороноздатність на цій ділянці. Таким чином, зазначена діяльність Білорусі безпосередньо відповідає військовим інтересам Росії", - додав міністр.

Читайте також: Блінкен провів зустріч з Кулебою та Лавромим у Стокгольмі: підсумки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк