08.12.2021, 17:51

Хорватія підписала декларацію про європейську перспективу України

зеленский

У середу, 8 грудня, президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович підписали декларацію про європейську перспективу України.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Підписавши цей документ, хорватська сторона підтвердила прогрес, досягнутий Україною в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Сторони також визначили ключові напрямки подальших реформ.

"Ми підтримуємо європейські ініціативи України, підтримуємо процеси реформ і вважаємо, що це найкращий шлях, щоб поліпшити якість життя українців і адаптувати правову систему та економічний ринок", - сказав Пленкович.

У свою чергу, Зеленський заявив, що Хорватія зробила важливий крок для зміцнення дружби та взаємодії між країнами. Глава держави зазначив, що високо цінує підтримку руху України до членства в НАТО з боку Хорватських партнерів.

Таким чином, Хорватія стала шостою країною, яка підписала подібну декларацію. Раніше її підписали Словаччина, Литва, Латвія, Польща та Естонія. Варто зазначити, що документ не має юридичної сили, але наділений важливим політичним значенням.

Читайте також: 

Ердоган підтвердив наміри стати посередником між Україною та Росією

"Це позитивно": Зеленський оцінив переговори Байдена та Путіна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк