09.12.2021, 07:26

З 1 січня Білорусь вводить ембарго на ввезення західних продуктів

Ольга Романец | Всі новини автора
эмбарго

Білорусь з 1 січня вводить продовольче ембарго на ввезення низки західних товарів. Це м'ясо, молоко і молочна продукція, фрукти і горіхи, ковбаси, кондитерські вироби, овочі.

Про це йдеться в коментарі прес-служби уряду до постанови Ради Міністрів від 6 грудня 2021 року № 700 "Про застосування спеціальних заходів щодо окремих видів товарів", передає Час Пік.

"Згідно з прийнятим урядом рішенням з 1 січня 2022 року вводиться продовольче ембарго щодо широкого переліку товарів, вироблених в країнах, що реалізують дискримінаційну політику і здійснюють недружні дії щодо нашої країни", - йдеться в повідомленні.

У переліку заборонених товарів - свині та їх м'ясо, м'ясо великої рогатої худоби, ряд субпродуктів, м'ясо Солоне, в розсолі, сушене або копчене, харчова мука з м'яса або м'ясних субпродуктів, молоко і молочна продукція (з деякими винятками), овочі, крім призначених для посіву, фрукти і горіхи, жир свинячий і жир свійської птиці, жир великої рогатої худоби, овець або кіз, лярд-стеарин та інші тварини масла, ковбаси та аналогічні продукти, Кондитерські вироби, сіль та інші товари.

Під заборону потрапляє продукція з країн Європейського Союзу та його держав-членів, США, Канади, Королівства Норвегія, Республіки Албанія, Республіки Ісландія, Республіки Північна Македонія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Чорногорії, Швейцарської Конфедерації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: