09.12.2021, 11:25

Бундестаг проведе екстрені слухання з приводу російських військ біля кордонів України

Ольга Романец | Всі новини автора
Германия

У Німеччині в четвер, 9 грудня, на пленарному засіданні бундестагу відбудуться екстрені парламентські слухання на тему "Позиція Федерального уряду щодо скупчення російських військ уздовж державних кордонів України".

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає Час Пік.

"У четвер, 9.12., на пленарному засіданні Бундестагу відбудуться екстрені парламентські слухання на тему: "позиція Федерального уряду щодо скупчення російських військ вздовж державних кордонів України". Очікуємо потужне попередження путінському режиму з Берліна", - написав Мельник у Twitter.

Напередодні, 8 грудня, парламент Німеччини призначив новим канцлером країни лідера Соціал-демократичної партії Німеччини Олафа Шольца. Він замінив на цій посаді Ангелу Меркель, яка очолювала німецький уряд 16 років.

Нагадаємо, 7 грудня, відбулася віртуальна зустріч президента США Джо Байдена з главою РФ Володимиром Путіним. У Росії зазначили, що сторони домовилися про проведення нових переговорів.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон найближчими днями планує по телефону обговорити з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним зростання напруженості на українському кордоні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк