11.12.2021, 08:43

Зеленський про "держпереворот": "Суспільство не підтримує"

Марина Началова | Всі новини автора

Українське суспільство не підтримувало й не підтримує спроб перевороту в нашій державі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у інтерв’ю телеканалу "1+1", передає Час Пік.

"Я дуже радий, що наше суспільство не підтримує такі дестабілізаційні кроки деяких угруповань. І дуже щасливий, що ці угруповання побачили, що суспільство не підтримує їх. Але ми стежимо за ситуацією дуже ретельно", - зазначив Зеленський.

Президент заявив, що не може розкривати всіх деталей, але вважає, що плани деяких сил щодо насильницької зміни влади в Україні глобально не змінилися. Проте вони отримали сигнали, зокрема й від міжнародних партнерів України, які змусили їх зупинити реалізацію намірів.

"Думаю, деякі люди отримали комунікацію з боку і наших стратегічних партнерів – окремі мали діалоги, отримали певні сигнали. Думаю, що трішечки змінили свої плани", – сказав Зеленський.

Глава держави також заявив, що деякі олігархи намагаються шантажувати владу можливими відключеннями тепла й електроенергії в окремих регіонах України. Але жодних масових відключень не буде, запевнив він.

"Шантаж на місцевому рівні буде відбуватися. Це кроки для того, щоб зробити якусь невеличку інформаційну хвилю, щоб це показати у ЗМІ… Глобально в нас стабільна енергетична ситуація, як я й обіцяв. Тому що ми про це домовлялись і на місцевому рівні, і з усіма представниками генерації. У нас є все для того, щоб забезпечити нормальний, стабільний перебіг опалювального сезону. Тарифи будуть нормальні, як ми й говорили. Відключень масових не буде", – наголосив президент.

Також Зеленський допустив проведення референдуму щодо Донбасу, Криму та припинення війни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк