20.12.2021, 22:30

Справа МН17: прокуратура почала оголошувати вирок винними у смерті людей

Ольга Романец | Всі новини автора
МН17

У Нідерландах на суді у справі МН17 сторона звинувачення 20 грудня почала виступ, по суті справи, і представлятиме свої аргументи протягом трьох днів.

22 грудня прокуратура повинна повідомити суду, якого покарання вимагає для чотирьох обвинувачених у причетності до катастрофи "Боїнга", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Підозрювані: росіянин Ігор Гіркін, росіянин Сергій Дубінський, росіянин Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Всі вони воювали на боці самопроголошеної "ДНР".

"Суд повинен встановити, як був збитий літак і чи винні в цьому обвинувачені. Родичі загиблих нещодавно говорили, як важливий для них суд і як боляче їм слухати дезінформацію. Рішення суду має принести їм мир і спокій і дозволити попередити такі трагедії в майбутньому", - сказав під час засідання нідерландський прокурор Тейс Бергер.

За словами прокурорів, звинувачення чітко встановило, що підсудні "використовували "Бук" як зброю, переслідуючи свої військові цілі".

"Обвинувачені мали на меті збити український військовий літак, але це не змінює суті звинувачень і доказів. Нідерландське законодавство забороняє збивання будь-якого літака", - цитує заяву прокурорів "Укрінформ".

Яке саме покарання прокурори запросять для чотирьох підсудних, поки невідомо.

"Ми очікуємо, що мова піде про досить серйозне покарання - можливо, років 30, може, довічне ув'язнення. 298 осіб, звичайно ж, загинули в результаті дій підозрюваних. Це буде важливий день не тільки для нас, але і для членів сімей", - заявив адвокат родичів загиблих Петер Лангстраат.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк