29.12.2021, 16:51

У "Європейській Солідарності" заявили про обшуки та стеження

Марина Началова | Всі новини автора

Вранці 29 грудня у представників партії "Європейська Солідарність" відбулися обшуки. Шукали нібито документи, "пов'язані з вугіллям".

Про це повідомив на брифінгу керівник штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов, передає Час Пік.

"Сьогодні о сьомій годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували будинок надзвичайного та повноважного посла Юрія Онищенка... Також екс-депутата Сергія Березенка, обшукували й інших наших колег", - сказал Турчинов.

За його словами, правоохоронці "шукали документи, пов'язані з вугіллям", але не 2021 року, а 2014-го. Турчинов заявив, що у представників партії "нічого не знайшли".

"Мета цих обшуків - це такий демонстративний терор, залякування, приниження", - сказав він.

Нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко, у свою чергу, заявила, що вчора вони з депутаткою Марією Іоновою зафіксували стеження, а матері Софії Федини телефонували із залякуваннями, щоб Софія не брала участі в акціях протесту.

"Всі народні депутати ЄС знаходяться під тиском, прослуховуванням, проти депутатів і їх родин ведуться брудні інформаційні кампанії дискредитації і провокацій. Ми пов'язуємо цей сплеск терору влади зі стрімким падінням рейтингу Зеленського і зростанням підтримки ЄС та Петра Порошенка", - написала Геращенко у Фейсбуці.

Нагадаємо, п'ятому президенту Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді у справі про закупівлю вугілля з окупованих територій Донбасу.

Тим часом останні соцопитування свідчать, що рейтинги Зеленського і Порошенка фактично зрівнялися, а у другому турі президентських віборів зараз Зеленський би навіть програв.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк