17.01.2022, 14:37

Білорусь і Росія запланували нові військові навчання

Ольга Романец | Всі новини автора
учения

Під час запланованих спільних білорусько-російських військових навчань Збройні сили країн відпрацьовуватимуть протидію країнам ЄС та Україні.

Як повідомляє білоруське державне інформаційне агентство БелТА, про це під час наради 17 січня заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Час Пік.

"Це повинні бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму в протистоянні з цими силами: заходу (Прибалтика і Польща) і півдня (Україна)", - сказав Лукашенко.

При цьому міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомив, що точна дата навчань все ще не визначена.

"Ми навчання планували розпочати в лютому. Точну дату визначайте, повідомляйте, щоб нас не дорікали, що ми тут з бухти-барахти які війська стягнули мало не воювати збираємося", - доручив міністру Лукашенко.

Також Олександр Лукашенко заявив, що Україна зосереджує на кордоні з Білоруссю підрозділи, укомплектовані "націоналістами-радикалами".

"Викликає занепокоєння ситуація на південних рубежах. Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи Національної гвардії з націоналістів-радикалів. Це ще сильніше, ніж натовські військовослужбовці. І це все - в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни", - заявив Лукашенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк