23.01.2022, 17:06

Мураєв зробив заяви після того, як МЗС Британії назвало його головним кандидатом у проросійські лідери України

Марина Началова | Всі новини автора

За інформацією МЗС Великобританії, Кремль планує поставити на чолі України проросійського лідера і основним кандидатом розглядається екс-нардеп Євген Мураєв.

Після оприлюднення цієї інформації сам Мураєв дав низку коментарів, передає Час Пік.

Так, у себе у Фейсбуці Мураєв написав, що "час прозахідних та проросійських політиків в Україні безповоротно минув".

"Україні потрібні нові політики, чия політика базуватиметься виключно на принципах національних інтересів України та українського народу. Тридцять років – достатній термін для того, щоб зрозуміти просту істину – Україна самостійна, незалежна держава і ми можемо і маємо самі вирішувати свою долю", - заявив екс-нардеп.

На його думку, Україні потрібні лідери, "які не зіштовхуватимуть людей за мовними чи релігійними ознаками".

"Я звертаюся до всіх, кому не байдужа доля України – перестаньте нас ділити на сорти, на проросійських та прозахідних, перестаньте нас зіштовхувати лобами та нацьковувати один на одного і ми самі побудуємо мир у нашій країні", – написав Мураєв.

Також політик дав коментарі ЗМІ щодо інформації МЗС Великої Британії про те, що нібито Кремль розглядає його як основного кандидата у лідери маріонеткового уряду в Україні. Мураєв відкинув заяви британського відомства. За його словами, він із 2018 року перебуває під санкціями РФ.

"Це якась дурість. Мені вже чотири роки заборонено в'їзд до Росії. Якби я мав активи в Росії, вони були б заморожені, хоча в мене там ніколи не було нічого", - заявив Мураєв у коментарі "Українській правді".

За словами Мураєва, він має з Росією різні бачення курсу країни.

"Україна має бути сильною та суверенною державою. Тому складно уявити, щоб у мене була якась комунікація з росіянами. Я вважаю, що та інформація, яку ми зараз бачимо - це непрофесіоналізм. Тому я сподіваюся на вибачення", - заявив екс-депутат.

Мураєв виступає за позаблоковий статус України, а також вважає, що асоціацію з ЄС потрібно "переглянути на користь України" або взагалі відмовитись від неї. Також він називав Революцію гідності "держпереворотом", а війну на Донбасі - "громадянським конфліктом".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: