24.01.2022, 13:15

У МЗС України відреагували на інформацію про виїзд американських дипломатів

Ольга Романец | Всі новини автора
МИД

У Міністерстві закордонних справ взяли до відома рішення Державного департаменту США про від'їзд членів сімей співробітників американського посольства в Києві, а також надання частині співробітників можливості поїхати на добровільній основі.

Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті МЗС, передає Час Пік.

"Поважаючи право іноземних держав на забезпечення безпеки своїх дипломатичних місій, вважаємо такий крок американської сторони передчасним і проявом надмірної обережності. Фактично кардинальних змін в ситуації і ситуації безпеки протягом останнього часу не відбулося: загроза нових хвиль російської агресії залишається незмінною з 2014 року, а накопичення російських військ біля кордону почалося ще в квітні минулого року", - сказано в повідомленні.

У МЗС зазначили, що рішення Держдепу США не означає, що всі співробітники американського посольства зараз поїдуть з України. Посольство продовжить повноцінно функціонувати. Члени дипмісії отримали можливість поїхати, якщо вони мають таке бажання. Однак їх від'їзд зовсім не є обов'язковим.

"Російська Федерація зараз докладає активних зусиль для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. В українському та міжнародному медіа-просторі шириться велика кількість дезінформації, маніпуляцій та фейків, щоб посіяти паніку серед українців та іноземців, налякати бізнес, підірвати економічну та фінансову стабільність нашої держави. У цій ситуації важливо тверезо оцінювати ризики і зберігати спокій", - підкреслили у відомстві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк