24.01.2022, 18:18

"Смерть" Людмили Янукович виявилася фейком

Марина Началова | Всі новини автора

Інформація про смерть дружини екс-президента України Людмили Янукович виявилася неправдивою, її вигадав блогер.

Прес-секретар Віктора Януковича Юрій Кирасир спростував новину про нібито смерть Людмили Янукович, яка розлетілася у ЗМІ.

"Інформація про смерть Людмили Янукович - брехня. Поширювана окремими безвідповідальними персонами інформація про смерть Людмили Олександрівни Янукович не більш ніж чорний піар. Про сім'ю Януковичів якої брехні тільки не писали. Але подібне переходить усі людські кордони. У свою чергу бажаємо Людмилі Олександрівні та здоров'я", - написав Кирасир у Фейсбуці.

У свою чергу, "першоджерело" цієї інформації, політтехнолог та блогер Володимир Петров зізнався, що опублікував у своєму Телеграм-каналі вигадану новину про смерть Людмили Янукович, щоб продемонструвати, як можуть працювати медійно-психологічні атаки.

Після повідомлення про смерть дружини екс-президента Петров уточнив, що Людмила Янукович нібито померла від інсульту через чотири дні після другої дози вакцини Супутник V.

Пізніше в ефірі програми "Розрив" Петров розповів, що фейкову інформацію з його телеграм-каналу підхопили великі ЗМІ і навіть "Вікіпедія". Блогер вибачився перед усіма журналістами, яких ввів в оману.

"Я це зробив для того, щоб ви зрозуміли, що тут в Україні кожен із нас може проводити свої медійні інформаційно-психологічні атаки", - заявив Петров.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: