25.01.2022, 09:55

Німеччина вирішила вивезти з України сім'ї співробітників посольства

Ольга Романец | Всі новини автора
Германия

Німеччина стала четвертою країною, яка разом з США, Великобританією і Австралією, має намір вивезти з України частину співробітників своїх посольств і членів їх сімей.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України, передає Час Пік.

"Станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів сімей і частини співробітників або дозволити їм добровільно покинути українську територію: США, Великобританія, Австралія і Німеччина. Решта держав, ЄС, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних і регіональних організацій інформують МЗС про відсутність на цьому етапі планів здійснювати евакуацію або скорочення персоналу, враховуючи відсутність достатніх причин для такого кроку", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати зазначили, що такої позиції дотримуються і ті країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах нашої держави, які межують з територією РФ. І це важливо, зазначають у МЗС.

"Висловлюємо подяку нашим міжнародним партнерам, які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів. Це-справжній прояв солідарності з Україною", - додали у відомстві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк