26.02.2022, 16:56

Почалася технічна підготовка до відключення Росії від SWIFT, - Кулеба

кулеба

Технічна підготовка до відключення Росії від глобальної платіжної системи SWIFT почалася. Офіційне рішення ще не оформлено. 

Про це повідомив у Facebook глава МЗС України Дмитро Кулеба, передає Час Пік. 

"Офіційне рішення ще не оформлено, але почалася технічна підготовка до прийняття рішення та впровадження цієї санкції. Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії - від президента України до аташе в українському посольстві. Дякую також тисячам людей, зокрема українській діаспорі, які тиснуть на різні уряди для підтримки цього рішення. Цю перемогу українські дипломати присвячують усім захисникам України", - написав Кулеба.

За даними ]]>агентства Reuters]]>, яке посилається на главу центрального банку країни, що входить в єврозону, відключення Росії від SWIFT - питання декількох днів. 

"SWIFT - це лише питання часу, дуже короткого часу, днів. Чи достатньо цього? Ні. Чи потрібно це? Абсолютно. Санкції мають сенс тільки в тому випадку, якщо є витрати для обох сторін, а це буде дорого", - сказав глава центробанку, ім'я якого агентство не називає. 

Читайте також: Франція надасть Україні зброю та військове обладнання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк