09.03.2022, 16:24

"Витискатимемо максимум": Кулеба розповів про очікування від переговорів з Лавровим

кулеба

Завтра, 10 березня, в Анкарі відбудуться переговори міністра закордонних справ України Дмитра Кулеба та глави МЗС країни-окупанта Росії Сергія Лаврова. Особливих очікувань від зустрічі з Лавровим Кулеба не має.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

За словами глави українського зовнішньополітичного відомства, наразі триває "дуже серйозна робота, щоб провести зустріч максимально ефективно".

"Але, відверто вам скажу, мої очікування від переговорів стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань. Але, безумовно, витискатимемо по-максимуму ", - сказав Кулеба.

Зокрема, він позначив три пункти, на яких наполягатиме українська сторона:

  • припинення вогню;
  • визволення від військ окупанта українських територій;
  • рішення гуманітарної катастрофи, яку спровокували в Україні російські війська

Кулеба зазначив, що завдяки героїзму сил оборони країни, твердій позиції президента та консолідації міжнародних партнерів він їде на переговори до Туреччини із сильною позицією.

"Ми сильні, ми впевнені в собі. Витискатимемо максимум на користь України та українського народу. Що отримаємо на виході - це вже інше питання", - додав міністр.

Він висловив сподівання, що Лавров під час переговорів не керуватиметься пропагандистськими інструкціями та директивами Кремля, спрямованими на подальшу війну в Україні.

"Побажайте мені та членам моєї команди успіху. Ми будемо вам вдячні за цю моральну підтримку. Це дуже важливий момент. І я впевнений - чим би ці переговори не завершилися, ми пройдемо їх гідно. Тому що ми - українці. Слава Україні!", - підсумував глава МЗС.

Читайте також: В ООН озвучили кількість загиблих мирних жителів України з початку війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк