23.03.2022, 13:44

Зеленський закликав Японію вводити ембарго на торгівлю з рф

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

Під час виступу перед парламентом Японії президент Володимир Зеленський закликав Токіо об'єднувати зусилля азіатських країн і вводити ембарго на торгівлю з росією.

"Закликаю об'єднувати зусилля держав Азії - ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію. Щоб росія шукала мир. І зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в нашу країну, в Україну. Потрібно ембарго на торгівлю з росією. Потрібно забирати компанії з російського ринку, щоб гроші не йшли на російську армію. Потрібно ще більше допомагати нашій державі, нашим захисникам, нашим воїнам, які зупиняють російські війська", - підкреслив Зеленський.

Він також зазначив, що вже зараз потрібно починати думати про відновлення України і повернення життя в зруйновані Росією міста.

"Я вдячний вашій державі за принципову позицію в такий історичний момент. За реальну допомогу Україні. Ви стали першими в Азії, хто почав дійсно сильно тиснути на росію для відновлення миру. Хто підтримав санкції проти росії. І я закликаю вас продовжувати це робити", - заявив Зеленський.

Читайте також: У Рубіжному російський снаряд влучив у багатоповерхівку: загинули двоє дітей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк