09.04.2022, 21:25

Великобританія разом із партнерами постачатиме Україні технології ноу-хау та розвіддані, - Джонсон

джонсон

Сьогодні, 9 квітня, з робочим візитом до Києва прибув прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, він провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

На брифінгу за підсумками переговорів Джонсон заявив, що Британія та партнери продовжать надавати допомогу Україні, зокрема ноу-хау технологіями, обладнанням та розвідданими, передає Час Пік.

"Разом з партнерами та друзями ми - Великобританія та інші партнери - будемо постачати обладнання, технології ноу-хау, розвідувальну інформацію, щоб Україна ніколи не постала перед жахами вторгнення, щоб Україна ніколи не могла постати перед шантажем або загрозою будь-яким способом", - сказав Джонсон.

Він зазначив, що Великобританія та її партнери будуть посилювати економічний тиск та інтенсифікувати санкції проти Росії з кожним тижнем, не обмежуючись при цьому заморожуванням активів та санкціями проти олігархів. Крім того, Британія має намір вплинути на можливість РФ використати свої ресурси.

За словами британського прем'єр-міністра, для підтримки України було зібрано 1,5 млрд доларів. Союзні країни мають намір допомагати Україні економічно, зброєю та розмінуванням місцевості.

Джонсон підкреслив, що звірства в Бучі та Ірпені завдали нищівного удару по репутації Путіна та його уряду, а також висловив упевненість, що суверенна та незалежна Україна повстане за результатами війни.

Читайте також: "Ваш шлях до ЄС починається": глава Єврокомісії передала Зеленському анкету про вступ до Євросоюзу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк