13.04.2022, 18:37

МЗС України - Макрону: "Братський" народ не вбиває дітей, не ґвалтує жінок"

Ольга Ранська | Всі новини автора
Макрон

У МЗС України розчаровані висловлюваннями президента Франції Емануеля Макрона, який назвав український та російський народи «братами» та відмовився визнати дії російських військ в Україні "геноцидом".

Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передає Час Пік.

Прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко висловився у відповідь на заяви Макрона:

«Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після всіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує. Україна та Росія історично близькі з об'єктивних причин, але міф про два братні народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі у 2014 році. Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років убили 14 тисяч українців. Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста у лютому», – йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

Ніколенко також додав:

«Братський» народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить людей похилого віку і не знищує будинки іншого «братського» народу. До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Поки що немає ні моральних, ні реальних підстав вести розмови про «братні» зв'язки російського та українського народів».

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: