21.04.2022, 18:53

Верховна Рада збільшила бюджетні витрати на оборону на 200 млрд грн

верховная рада

Сьогодні, 21 квітня, Верховна Рада України ухвалила проєкт закону №7299 про зміни до державного бюджету, який збільшує на 200 млрд грн розмір Резервного фонду держбюджету.

Про це ]]>повідомив]]> представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, передає Час Пік.

"Закон дозволяє здійснення невідкладних заходів протидії широкомасштабній збройній агресії Російської Федерації проти України. Передбачається збільшити на 200 млрд грн розмір Резервного фонду державного бюджету України, що дозволить Кабміну в оперативному порядку забезпечувати потреби сектору оборони, правоохоронної системи для зупинення військової агресії Російської Федерації проти України та вирішення нагальних питань, викликаних воєнними діями проти України", - написав Мельничук.

Встановлюється, що витрати з Резервного фонду будуть спрямовані виключно на здійснення заходів щодо забезпечення безпеки та оборони, фінансову підтримку ВПО та потреби правоохоронної системи.

Сума у ​​200 млрд грн акумулюється за рахунок збільшення державного боргу та дефіциту державного бюджету. Крім того, як уточнив глава парламентського комітету з питань бюджету Юрій Аристов, з наступного місяця буде запроваджено новий порядок стягнення акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та новий механізм автоматичного відрахування такого податку до бюджетів місцевого самоврядування.

Читайте також: Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 800 млн доларів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк