28.04.2022, 22:00

Байден направив до Конгресу заявку на додаткову допомогу Україні у розмірі 33 млрд доларів

байден

Президент США Джо Байден оголосив про те, що направив до Конгресу додаткову заявку на надання допомоги Україні у розмірі 33 млрд доларів.

Відповідну заяву американський лідер зробив під час сьогоднішнього виступу у Білому домі, передає Час Пік.

"У нас скінчилися кошти. Тому сьогодні я надсилаю Конгресу додаткову заявку, яка забезпечить потік військового обладнання в Україні", - сказав Байден.

Він запевнив, що США продовжать надавати гуманітарну та економічну підтримку Україні. Зокрема, додаткові 33 млрд доларів планується розподілити таким чином:

  • 20,4 млрд доларів підуть на забезпечення України та європейських союзників США додатковими артилерійськими системами, бронетехнікою, протитанковою та протиповітряною зброєю, а також посилення кіберможливостей та розмінування;
  • 8,5 млрд доларів будуть спрямовані на підтримку економіки України та протидію російській дезінформації, а також для допомоги малому та середньому бізнесу, включаючи сільгоспвиробників.

"Я сподіваюся, що Конгрес найближчим часом розгляне цю заявку. Сподіваюся, що демократи та республіканці підтримають український народ", - додав Байден.

Читайте також: Болгарія допомагатиме Україні з ремонтом військової техніки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк