10.05.2022, 17:46

Глави МЗС Німеччини і Нідерландів побували в Ірпені та Бучі

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні в Україну з візитом прибули міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра.

Закордонні гості відвідали звільнені від російських окупантів населені пункти Київщини, передає Час Пік.

Так, Бербок розпочала свій візит до України з поїздки до Бучі, де її супроводжувала генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Бербок поспілкувалася з місцевими жителями, що розповіли про звірства, які російські військові коїли під час окупації міста.

Глава МЗС Німеччини висловилася за забезпечення України необхідною зброєю.

"Постачання зброї означають, що не будуть вчинятися жахливі військові злочини, які я сьогодні знову бачила, у вашій країні", - заявила Бербок.

Хукстра поділився своїми враженнями від візиту до Ірпеня.

"Розбомблені будинки і споруди ілюструють вплив війни на життя чоловіків, жінок і дітей, які тут живуть. Ці дії не можуть залишатися безкарними. Нідерланди сповнені рішучості встановити істину і домогтися справедливості", - написав він у Твіттері.

Як зазначив Хукстра, Нідерланди роблять свій фінансовий внесок у розслідування Міжнародного кримінального суду та Комісії ООН, а також направляють групи судово-медичних експертів в Україну.

Після цього закордонні міністри вирушили до Києва на зустріч із президентом Володимиром Зеленським та членами уряду України.

Тим часом Литва визнала Росію терористичною державою.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк