27.05.2022, 16:21

Екс-главу КСУ Тупицького оголошено в міжнародний розшук

тупицкий

Екс-главу Конституційного суду України Олександра Тупицького оголошено у міжнародний розшук. Його звинувачують у скоєнні низки кримінальних злочинів.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора у Facebook, передає Час Пік.

"За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора Подільським районним судом Києва 27 травня 2022 року оголошено в міжнародний розшук колишнього голову Конституційного суду України, обвинуваченого у вчиненні низки кримінальних правопорушень проти правосуддя. Відповідні клопотання були заявлені прокурорами у зв’язку із систематичним ухиленням обвинуваченого від суду", - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що 17 березня 2022 року Тупицький, не маючи законних підстав для виїзду з України в умовах воєнного стану, без проходження прикордонного та митного контролю, перетнув державний кордон України в районі пункту пропуску "Косіно" в Закарпатській області, і зараз перебуває на території Австрійської Республіки.

В Офісі генпрокурора нагадують, що обвинувачувальний акт щодо Тупицького був направлений до Подільського районного суду міста Києва 25 травня 2021 року. За версією слідства, у жовтні 2018 року обвинувачений, діючи з корисливих мотивів, в особистих інтересах та на користь свого знайомого (колишнього голови Вищого господарського суду України), здійснював підкуп свідка, щоб той відмовився від дачі показань або давав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ "Зуївський енергомеханічний завод". 

Крім того, протягом 2018-2019 років обвинувачений неодноразово, керуючись корисливими мотивами, надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні свідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Читайте також: Джонсон запропонував Зеленському створити новий міжнародний альянс замість ЄС - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: