17.06.2022, 08:53

Прозрів у Бучі: Макрон прокоментував постійні дзвінки Путіну

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до України пояснив, чому так часто телефонував до глави РФ.

За його словами, дзвінки Путіну нерідко відбувалися на прохання Києва, але частіше Макрон дзвонив за власною ініціативою. Про це президент Франції сказав під час спілкування із журналістами, передає Час Пік.

Макрон визнав, що його спілкування з Путіним не дало результату, і після візиту до України він почав це особливо відчувати.

"З огляду на кількість годин, які я провів у розмовах з ним, і враховуючи те прозріння, яке я отримав, відвідавши Ірпінь та Бучу – то я не тільки розчарований. Це не недостатньо сильне слово, враховуючи те, до чого привели дії цієї людини", - заявив Макрон.

За його словами, іноді він дзвонив у Кремль на прохання президента України Володимира Зеленського, який хотів донести до Путіна певні повідомлення чи пропозиції.

Макрон зазначив, що не мав ілюзій щодо намірів російського президента.

"Саме тому я доклав стільки зусиль, щоб ця війна не починалася. Тому взимку їздив до Москви, і до того стільки часу провів із цією людиною. Тому що я розумів, що кожен етап, до якого він переходитиме, кожен новий крок створюватиме щось незворотне і для України, і для Росії", – зазначив він.

Читайте ще: Санкції, зброя, кандидатство в ЄС: Кулеба розповів про результати візиту лідерів Франції, Німеччини, Італії та Румунії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк