05.08.2022, 22:57

Зеленський закликав запровадити жорсткі санкції проти атомної галузі РФ через обстріл Запорізької АЕС

зеленский

У відповідь на обстріл Запорізької АЕС військами РФ, світова спільнота має висунути жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі.

До цього закликав президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Час Пік.

"Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи - вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі на день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкту - це відвертий та зухвалий злочин, це акт терору. Росія має відповідати. Вже за сам факт створення загрози АЕС, і це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою - спонсором тероризму, це і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі - від Росатому до всіх пов'язаних компаній та осіб. Це питання суто безпеки", - сказав глава держави.

Він додав, що "той, хто створює ядерні загрози іншим народам, сам не здатний безпечно використовувати атомні технології".

Нагадаємо, у п'ятницю, 5 серпня, російські війська з інтервалом о кілька годин двічі обстріляли Запорізьку АЕС, наразі є ризик розпилення радіоактивних речовин.

Читайте також:

Україна конфіскує близько тисячі об'єктів, які належать РФ

ЗСУ знищили ще два ворожі склади боєприпасів у Запорізькій та Херсонській областях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк