11.08.2022, 12:25

У Копенгагені відбудеться Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України

Резников прибыл в Копенгаген на конференцию союзников

У Копенгагені стартує конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Вона стане продовженням та розширенням формату "Рамштайн" з військової допомоги Україні.

У Копенгагені 11 серпня на запрошення данської сторони відбудеться Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. У конференції беруть участь понад 20 країн, повідомляє Час Пік.

Очікується участь міністрів оборони Великої Британії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словаччини, США, Фінляндії, Чехії, Швеції та у форматі VTC – Австралії, Канади та Нової Зеландії.

"Ми очікуємо на дуже хорошу конференцію сьогодні. Я радий вітати двох своїх колег і добрих друзів – секретаря з питань оборони Бена Уоллеса та міністра Олексія Резнікова. Ми разом з 23 нашими колегами подивимося на те, які ми можемо знайти шляхи для посилення нашої допомоги Україні", - заявив перед початком конференції міністр оборони Данії Мортен Бодсков.

Як заявив речник Міноборони ФРН Арно Колац на брифінгу 8 серпня, у Копенгагені буде обговорено питання довгострокового фінансування, постачання зброї, підготовки українських військових тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк