11.10.2022, 18:20

Зеленський запропонував розмістити на кордоні з Білоруссю місію міжнародних спостерігачів

зеленский

Президент України Володимир Зеленський запропонував розмістити на українсько-білоруському кордоні місію міжнародних спостерігачів з моніторингу ситуації безпеки.

З відповідною пропозицією глава держави виступив сьогодні, 11 жовтня, під час позачергової зустрічі лідерів G7, передає Час Пік.

"Мир можливий не просто тоді, коли є мир з одним сусідом, а коли він з усіма сусідами. І я хочу звернути увагу на одну країну. Територія Білорусі вже використовується для ударів по Україні. І зараз бачимо велику загрозу", - сказав Зеленський.

За його словами, РФ намагається втягнути Білорусь у пряму участь у війні проти України, "розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні".

"Україна не планувала і не планує військові заходи проти Білорусі. Нас цікавить лише відновлення нашої територіальної цілісності. Але щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які лунають від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення щодо будь-якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення", - зазначив президент.

Він запропонував розмістити на кордоні України та Білорусі місію міжнародних спостерігачів з моніторингу ситуації безпеки.

"Формат може бути опрацьований нашими дипломатами. І я прошу вас на рівні "Групи семи" підтримати цю нашу ініціативу", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив на саміті G7 і запропонував "формулу миру"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк