05.12.2022, 13:43

Єврокомісія погоджує 9-й пакет санкцій проти РФ

Еврокомиссия согласовывает 9-й пакет санкций против РФ

Євросоюз погоджує новий, дев'ятий пакет санкцій проти РФ, який можуть затвердити вже через тиждень.

Європейська комісія підготувала новий пакет санкцій проти Росії. Це вже 9-й пакет обмежувальних заходів проти РФ від початку повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

За інформацією брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка, у новому списку санкцій близько 180 компаній, банків, ЗМІ та технологічних фірм.

"Європейська комісія сьогодні поінформувала країни-члени ЄС про 9-й пакет санкцій проти Росії. Цікаво, що Білорусь не потрапила під санкції (знову)", - написав Джозв'як у Twitter.

Цими вихідними, 3-4 грудня, Європейська комісія провела слухання з цього питання з представниками країн-членів ЄС. За попередньою інформацією новий пакет санкцій може бути погоджений під час зустрічі міністрів МЗС Євросоюзу 12 грудня.

Нагадаємо, восьмий пакет санкцій проти РФ було затверджено на початку жовтня. До нього, зокрема, увійшли обмеження ціни на нафту, заборона криптогаманців та обмеження на імпорт із РФ майже на сім мільярдів євро на рік.

Також 5 грудня набувають чинності ембарго Європейського союзу на експорт російської нафти морем, а також стеля ціни на російську нафту, що перевозиться морем.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк