29.04.2023, 15:26

Нові деталі обмеження імпорту з України: ембарго застосують для 4 продуктів

Альона Тихоненко | Всі новини автора
зерно

Європейська комісія працює над постановою ЄС про ембарго на чотири продукти замість кількох десятків харчових продуктів. Постанова набуде чинності 2 травня.

Про це повідомляє польське видання ]]>RMF24]]>, передає Час Пік.

За даними видання, ембарго буде діяти на чотири продукти – пшеницю, кукурудзу, ріпак і соняшник. Європейська комісія вже працює над постановою ЄС про заборону імпорту до п’яти країн: Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. 

"Цікаво, що у вівторок, 25 квітня, міністр сільського господарства Роберт Телус після зустрічі міністрів сільського господарства країн ЄС у Люксембурзі заявив, що ЄС  погодився заборонити також соняшникову олію з України...Пізніше, коли його попросили вказати п'ятий продукт, він пояснив:  "Це чотири продукти: пшениця, кукурудза, ріпак і насіння соняшнику. А щодо соняшникової олії в ЄС вже кажуть, що соняшникова олія також може бути заблокована", —  пише польське видання.

За даними RMF24, фермери з усіх п'яти країн отримають підтримку у розмірі 100 млн євро, з яких польські – майже 40 млн євро.

Нагадаємо, що через рішення про обмеження імпорту компанія "Нова пошта" тимчасово припинила відправку харчових продуктів до усіх країн ЄС.

Читайте також: ПАРЄ визнала геноцидом насильницьке переміщення до РФ та русифікацію українських дітей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: