01.02.2024, 09:26

Відставка Залужного може відбутися за кілька днів, - CNN

залужный

Головнокомандувача української армії Валерія Залужного викликали на зустріч в Офісі президента у понеділок та повідомили про звільнення.

Таку інформацію має видання ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

CNN посилається на два джерела, які обізнані з питанням звільнення Залужного через зростання напруженості між ним та президентом Володимиром Зеленським.

За словами одного з джерел, офіційної заяви про звільнення головнокомандувача зроблено не було, але він фактично обіймав посаду до середи, 31 січня. Указ президента очікується до кінця тижня.

"Це стане найбільшим військовим потрясінням Зеленського з початку повномасштабного вторгнення Росії майже два роки тому", - зазначає ЗМІ.

Видання нагадує, що чутки про зустріч та звільнення Залужного "вибухнули" у Києві в понеділок увечері. Причиною нібито стали розбіжності між президентом та головнокомандувачем армією після провалу українського контрнаступу минулого року.

"Кажуть, що напруга особливо зросла, коли Залужний описав війну з Росією як тупикову ситуацію в інтерв'ю та есе для журналу The Economist у листопаді", - пише видання.

У понеділок речник президента Сергій Нікіфоров заявив CNN та іншим, що чутки про звільнення головнокомандувача армії не відповідають дійсності. Міністерство оборони також не підтвердило інформацію. А сам Зеленський у своєму повсякденному вечірньому зверненні в понеділок взагалі не згадував свого начальника армії.

Читайте також: "Жодного шансу окупантам": Залужний показав роботу HIMARS на фронті - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк