03.06.2024, 15:15

Нідерланди дозволять Україні бити з F-16 по території РФ

ф16

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що Україна буде мати можливість використовувати 24 винищувачі F-16, які країна планує передати Києву за необхідністю, зокрема для ударів по військовим цілям на території РФ.

Про це вона заявила в інтерв'ю ]]>Politico]]> на полях щорічного форуму з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі, передає Час Пік.

"Ми дотримуємося того самого принципу, який ми застосовували до будь-якої нашої доставки озброєнь: щойно ми передаємо зброю Україні, вона сама вирішує, як її використовувати", - сказала міністерка.

Вона зазначила, що її країна не планує запроваджувати жодних обмежень, як зробила Бельгія, яка заборонила Україні використовувати передані F-16 у російському повітряному просторі.

Водночас Оллонгрен зазначила, що влада Нідерландів просить Україну не порушувати міжнародне право і використовувати винищувачі винятково для ударів по військових об'єктах і тільки як самооборону. Вона також висловила надію на те, що наступний уряд Нідерландів продовжить підтримувати НАТО та Україну.

Раніше повідомлялося, що Україна має право на самооборону, що включає можливість завдавати ударів по цілях на території Росії. Це право підкреслив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте також: У Росії вирують масштабні лісові пожежі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк