17.05.2023, 10:49

Що впливає на курс криптовалют

Ольга Станішевська | Всі новини автора
курс криптовалюти

Криптовалюта схожа на цифрову форму готівки. Справа в тому, що класичні шлюзі платежів онлайн належать тим організаціям, що зберігають фінанси користувача. І для переказу їх потрібен запит від власного імені. У криптовалюти немає організації. Відсутній централізований орган, який емітуватиме (випускатиме, друкуватиме) гроші.

Тобто ці віртуальні гроші нікому не належать і залучають криптографію з метою захисту системи.

Що таке криптовалюти

Криптовалюта – це цифрова платіжна система,  у якій банки під час перевірки транзакцій участь не беруть. Це система з рівноправними учасниками.

Таким чином, крипта – це віртуальні гроші, які зазвичай не підкріплені фізичними активами. Їх використовують лише в інтернеті. Одиницею її обліку є «коін». ·

Навіть для того, щоб скласти список всіх криптовалют, потрібні були б тижні. Деякі з них більш конфіденційні, деякі більш програмовані, деякі швидші за інші, а деякі безпечніші. 

Історія криптовалют

Биткоїн – перша та найпопулярніша нині криптовалюта. Дивно, але на сьогодні нікому не відомо, хто Биткоїн винайшов. Є тільки псевдонім – Сатосі Накомото. Сатосі може бути як групою програмістів, так і окремою людиною. 

15 років тому Сатосі опублікував дев'яти сторінковий документ, де докладно описав функціонування Биткоїн-системи. За кілька місяців 2009 року, було випущено програмне забезпечення. В цілому, Биткоїн став основою для безлічі інших криптовалют.

Фактори, що впливають на курс криптовалют

Курс криптовалют третя особа регулювати не може. Залежить він виключно від балансу попиту та пропозиції на ринку. Це основний та логічний фактор впливу на криптовалютний курс.

Вартість біткоїну визначається співвідношенням його запасів до потоку, тобто ставленням загальної доступної кількості BTC до новогенерованих монет.

Попит та пропозиція

Курс зростатиме в умовах збільшення попиту на конкретну монету. Відповідно, якщо попит впаде, то й ціна почне знижуватися, стаючи привабливішою для потенційного інвестора.

Регулювання та законодавство

Що стосується регулювання та законодавства в сфері крипти, то такі правила поки що тільки створюються та відрізняються від країни до країни. 

Так, це може бути пряма чи опосередкована заборона, оподаткування операцій із криптою податком, тощо. Зараз серед держав з найбільш жорстким регулюванням криптовалют домінують країни, де активно розвиваються відповідні ринки, і ризики для яких вищі.

Новини та події в галузі

Про всі криптоновини можна дізнаватися на порталі wbblog. Тут збираються експерти з bitcoin, блокчейну, smart-контрактів та криптоекономіки.

А головною гарною новиною є те, що світ криптовалют пропонує безліч можливостей для отримання пасивного прибутку. Ви можете використовувати свої криптоактиви, щоб заробляти більше віртуальних монет. 

Технічні показники

У світі крипти важливий технічний аналіз – процес вивчення інформації про те, як змінюється її курс. Головне знайти на графіку ціни, за якими покупці готові купувати, продавці продавати. Ці цінові позначки (технічні показники) називають рівнями підтримки та опору.

Ризики та можливості інвестування в криптовалюти

Binance Coin, Solana, Ethereum, Polkadot, Cardano, інші криптовалюти будуть найбільш перспективними монетами, що збільшують свою вартість.

Вищезазначені криптовалюти активно розвиваються і привертають увагу дедалі більшої кількості інвесторів, зокрема, великих компаній.

Але є й певні ризики, зокрема при інвестуванні в криптовалюти. Крім високої волатильності, криптовалюти характеризуються суттєвими ризиками безповоротної втрати коштів через відсутність правового захисту, атак хакерів, шахрайства.

Рубрика - Правозащитник: