08.07.2020, 13:06

На Луганщині виявлено нові випадки інфікування COVID -19: карта захворюваності по регіону

Луганская, коронавирус

У Луганській області лабораторно підтверджено два нові випадки інфікування коронавірусом COVID-19. Обласний лабораторний центр МОЗ України представив нові дані щодо захворюваності в регіоні.

Всього за весь період пандемії COVID-19 в Луганській області виявлено 88 інфікованих, у т.ч. 8 дітей. За минулу добу в області підтверджено 2 нові випадки захворювання, повідомляє Час Пік.

У реанімаційне відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні госпіталізовано жителя Сєвєродонецька, якого доставили з лікувального закладу м. Харків. Йому поставлений діагноз пневмонія і лабораторно підтверджений COVID-19.

Також підтверджено джерело інфікування хворої зі Старобільського району. Ним виявився родич, який повернувся з Росії і перебував на самоізоляції.

На сьогоднішній день в області вже одужали 70 осіб, в т. ч. 6 дітей.

18 осіб продовжують лікування:

- 7-в стаціонарах (в т. ч. 1 - в реанімації);

- 11-амбулаторно.

ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України" відповів на звернення жителів області щодо можливості проведення ПЛР-досліджень.

"Інформуємо з приводу звернень щодо проведення ПЛР досліджень особам, які перетинали державний кордон України та лінію розмежування з метою припинення самоізоляції.

Вірусологічна лабораторія нашої установи виконує ПЛР дослідження тільки на потреби лікувально-профілактичних закладів Луганської області за рахунок коштів держбюджету. Платні послуги не надаються.

У Луганській області для проведення досліджень з цього приводу можна звернутися в КДЦ "Фармбіотест", - йдеться в повідомленні.

Коронавирус на Луганщине

Нагадаємо, на Луганщині триває боротьба з лісовими пожежами. У Новоайдарському районі масштабна лісова пожежа знищила десятки гектарів хвойного лісу, житлові та дачні будинки, а також забрала життя людей

Волонтери "Схід SOS" проводять збір допомоги постраждалим у пожежах на Луганщині

На тлі масштабних лісових пожеж в Луганську область прибув Зеленський.