10.08.2020, 21:18

Не може не злякати: Мешканці Запоріжжя виявили у своїй квартирі небезпечну істоту

Марина Началова | Всі новини автора
сколопендра

Не дуже приємний гість завітав до квартири жителів Хортицького району Запоріжжя. Люди виявили в своїй оселі сколопендру. Представники цього виду можуть виростати до 15 сантиметрів і є отруйними.

Особина, спіймана в Запоріжжі, була відносно невеликою. Однак своїм виглядом вона не може не злякати, передає Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Дану істоту визначили як кримську, або кільчасту сколопендру. Це один з найпоширеніших в Південній Європі видів губоногих багатоніжок.

Такі сколопендри бувають довжиною до 10-15 сантиметрів. Живуть в лісовій підстилці, в кам'янистих і сирих місцях. Багатоніжка досить швидко бігає. Це агресивний хижак, здатний атакувати свою здобич.

Харчується кримська сколопендра практично будь-якими істотами, що не більше її самої - від комах до дрібних ящірок.

Кримська сколопендра отруйна для людини. Її укус набагато болючіший, ніж укус бджоли. У потерпілого зазвичай виникає сильний біль, набряк і почервоніння, нерідко - нездужання і підвищення температури на кілька днів. Яд кримської сколопендри вважається не смертельним, проте для дітей, людей похилого віку, алергіків і вагітних жінок він може бути дуже небезпечний.

Читайте ще: Велике свято Смоленської ікони Божої Матері: головні заборони дня

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>