16.09.2020, 18:45

Рекорд захворюваності, жертва COVID-19 у Лисичанську і перспективи посилення карантину: головні новини за 16 вересня

лисичанск

Луганська область за крок від посилення карантину, епідемічна обстановка в деяких районах вже давно переступила показники "жовтої" зони. Черговий померлий від COVID-19 пацієнт виявився жителем Лисичанська. Тим часом керівництво країни бачить Луганщину точкою майбутнього економічного зростання України. Головне про ситуацію в місті і регіоні - в одній статті.

COVID-19 на Луганщині забирає життя і ставить нові антирекорди: житель Лисичанська помер від коронавірусу

За минулу добу в області був побитий новий рекорд - лабораторно підтверджені 33 нових випадки COVID-19. 73-річний житель Лисичанська помер від пневмонії, викликаної SARS -CoV2.

За весь час пандемії в Луганській області зареєстровано 654 випадки COVID-19. Останні дані про кількість хворих по містах і районах дивіться тут.

Ситуація з COVID-19 ускладнюється: чи вийде Луганщина з "зеленої" зони карантину?

Директор ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України" Володимир Жданов каже, що якщо коронавірус буде і далі поширюватися такими ж темпами, то Луганщина може потрапити в "жовту" карантинну зону.

Тим більше що захворюваність в деяких районах вже відповідає "жовтому" і навіть "помаранчевому" рівню. До таких відносяться Сєвєродонецьк та Міловський район, де було вирішено посилити карантин. Інтерв'ю Жданова про епідемічну ситуацію в області дивіться за посиланням.

Луганську та Донецьку області планують перетворити на точки економічного зростання України

На рівні президента і уряду прийнято рішення перетворити Луганську та Донецьку області в точки економічного зростання України.

У Луганській ОДА відбулася презентація концепції "Стратегії розвитку Донецької та Луганської областей". Подробиці читайте в публікації.

І їсти не захочеться: знахідка в супермаркеті "Сільпо" в Лисичанську наповал вбила покупців

Відвідуючи лисичанські супермаркети, потрібно дивитися в обидва, щоб не принести додому разом з продуктами цілу зграю комах.

Один з покупців зняв у "Сільпо" хліб, який атакували мошки. Дивіться відео тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк