23.09.2020, 18:04

Луганщина отримає фінансування від Світового банку на ремонт доріг та розвиток агросектору

Марина Началова | Всі новини автора
ремонт дорог луганской области

Світовий банк має намір фінансувати ремонт доріг та розвиток агросектору Луганської області.

Планується отримати 100 млн доларів США, передає Час Пік з посиланням на сюжет телеканалу "Ірта".

Проект передбачає залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроектів, транспортної інфраструктури, спрямованих на вирішення наслідків бойових дій для сільськогосподарської галузі на території Луганської області.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай зазначив, що в цій програмі закладено 70 млн доларів на ремонт доріг і 30 млн дорларів - на аграрний напрямок. За 10 млн доларів буде побудований агрохаб, ще 20 млн доларів буде перенаправлено на підтримку різних сільськогосподарських проектів.

"Дорога нам виходить дорожче, тому туди будуть залучені ще гроші ЄБРР. Це гроші, які будуть перенаправлені Укравтодору, бо це дороги державного значення. Укравтодор буде проводити тендер, визначати переможця, готувати проектно-кошторисну документацію", - сказав Гайдай.

Очільник області сподівається, що за зиму буде проведений тендер, визначиться переможець і у травні почнеться ремонт доріг, а у квітні може початися будівництво аграрного хабу.

Гайдай заявив, що більш вигідно для області буде переробляти врожай, ніж просто збирати його і вивозити за межі Луганщини.

За словами Гайдая, планується віддати хаб у концесію або в оренду, щоб область заробляла гроші.

Читайте ще: Компанія "Енера Схід" побоюється банкрутства і звинувачує в цьому вуглевидобувні підприємства Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк