14.10.2020, 14:20

Школи Лисичанська на "дистанційці": чому для багатьох це трагедія

школы

Щоб попередити подальше поширення COVID-19, влада Лисичанська прийняла рішення рекомендувати школам перейти на дистанційне навчання.

Про це стало відомо вчора, 13 жовтня, за підсумками засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, передає Час Пік.

Так, з 15 по 24 жовтня школи Лисичанська, Привілля та Новодружеська зможуть перейти на дистанційну форму навчання. Не стосується нововведення тільки учнів перших класів.

Однак деякі батьки, та й самі школярі, сприймають дистанційне навчання не радісно. Зокрема, є думка, що діти не зможуть отримати належні знання, якщо їм ніхто не буде пояснювати матеріал.

"Моя перейшла в 7, і вона вчиться добре. Для неї трагедія - дистанційно. Геометрія, алгебра, фізика, хімія, англійська. Вона тільки радіти почала, і тут таке... Тим більше малюкам, їм взагалі складно, спробуй усади та поясни",

"Для всіх трагедія "дистанціонка", особливо коли батьки працюють", - пишуть місцеві жителі в соцмережах.

Лисичани також висловлюють невдоволення тим, що деякі школи просто роздали заняття, але ніякого реального дистанційного навчання "онлайн" не обіцяють.

Тим не менш, є надія, що не всі школи Лисичанська підтримають рекомендації ВЦА (рекомендації, як відомо, не обов'язкові до виконання).

Водночас, у Сєвєродонецьку школи на дистанційну форму навчання переводити не стануть. Замість цього, канікули у сєвєродонецьких школярів почнуться раніше і триватимуть довше.

Читайте також: Лисичанськ у "помаранчевій" зоні карантину: які обмеження діють у місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк