17.10.2020, 09:54

Сирени, постріли та вибухи: у Лисичанську знешкодили "терористів" , які намагалися вчинити кілька диверсій

В Лисичанске обезвредили "террористов", которые пытались совершить несколько диверсий

У Лисичанську знешкодили "терористів", які намагалися вчинити кілька диверсій та терактів на об'єктах критичної інфраструктури міста. 

У Лисичанську 15-16 жовтня відбулися планові навчання з протидії диверсійним та терористичним загрозам, в яких взяли участь співробітники поліції, повідомляє Час Пік.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяна Погукай в Facebook опублікувала кадри з навчань, які проходили в напівзруйнованій будівлі колишньої бельгійської лікарні, яку побудували та відкрили у 1899 році.

В Лисичанске обезвредили "террористов", которые пытались совершить несколько диверсий

"Тренування проходили в умовах максимально наближених до реальних. Головною метою дводенних зборів було відпрацювання координації, рівня взаємодії та злагодженості дій силових відомств в умовах імовірної диверсійної та терористичної загроз, перевірка рівня захищеності стратегічно важливих об’єктів.

За сценарієм навчань «терористи» намагалися вчинити кілька диверсій та терактів на об’єктах критичної інфраструктури міста. Завдяки злагодженим діям силовиків умовні злочинці були своєчасно виявлені і затримані, наслідки їх підривної діяльності - нейтралізовано", - повідомили в поліції.

Для пошуку "диверсантів", які планують підірвати важливу інфраструктуру міста було залучено близько 400 правоохоронців. В ході операції "Арбалет" на вулиці патрулі шукали ймовірних диверсантів. 

За словами прес-секретаря СБУ Юлії Єременко, такі навчання проходять у Лисичанську для налагодження координації між відомствами, що входять до складу Об'єднаних сил.

Нагадаємо, раніше прес-служба 3 управління ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях повідомляла про проведення антитерористичний навчань і просила не панікувати та зберігати спокій.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк