27.10.2020, 11:07

У Сєвєродонецьку підприємець заплатить кругленьку суму через проблеми з документами на землю

В Северодонецке предприниматель заплатит кругленькую сумму из-за проблем с документами на землю

У Сєвєродонецьку підприємця зобов'язали повернути до місцевого бюджету понад 400 тисяч гривень несплаченої орендної плати за користування землею.

Господарським судом Луганської області задоволено позовну заяву Сєвєродонецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Сєвєродонецької міськради до власника автостоянки про стягнення безпідставно заощаджених коштів у вигляді орендної плати за користування земельною ділянкою, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

Установлено, що підприємець з 2017 року постійно користується земельною ділянкою площею 0,2 га, розташованою на території міста. На вказаній земельній ділянці знаходяться будівлі, які належать йому на праві приватної власності та використовуються в господарській діяльності.

Водночас, правовстановлюючі документи на землю суб’єкт господарювання не оформив, від укладення договору оренди неодноразово ухилявся.

"Підставою для звернення органів прокуратури з позовною заявою до суду стало невиконання землекористувачем вимог закону, внаслідок чого місцевий бюджет тривалий час недотримував кошти від орендної плати за землю...

Судом враховано позицію прокуратури та стягнуто з фізичної особи-підприємця на користь міської ради грошові кошти у сумі понад 400 тис. гривень", - повідомили в прокуратурі.

Читайте також:

Вибух у Рубіжному: поранено батька та сина, які намагалися розібрати гранату

Вибух у Сєвєродонецьку: у підвалі житлової багатоповерхівки загинув чоловік

На Донбасі планують запустити тролейбусну лінію, яка з'єднає чотири міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк