08.12.2020, 09:35

Представник омбудсмена на Донбасі вляпався в скандал: реакція правозахисників та поліції

Павел Лисянский

Гучний скандал у Святогірському ресторані "Монарх" за участю представника Уповноваженого з прав людини Верховної Ради в Донецькій та Луганській областях Павла Лисянського не залишився без уваги громадськості.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту. Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу поліції Донецької області.

За інформацією правоохоронців, в поліцію 6 грудня, близько 01:00 звернулися працівники розважального закладу Святогірська з повідомленням, що у них в кафе відбувається бійка. 

Під час конфлікту постраждав охоронець. Для надання медичної допомоги 56-річного чоловіка доставили у травматологічний пункт.

Поліція встановлює всіх учасників конфлікту. Триває перевірка, з'ясовуються всі обставини інциденту.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що Лисянський у нетверезому стані відмовився покинути заклад о 22:00 у зв'язку з карантинними обмеженнями. Після неодноразового зауваження з боку охоронця, правозахисник поліз у бійку.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що Лисянський відсторонений від посади на час службової перевірки.

Правозахисні організації звернулися до уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денисової з вимогою дати оцінку діям свого представника в Донецькій та Луганській областях і звільнити Павла Лисянського. Ряд правозахисних організацій вважають такі кроки необхідні для збереження довіри до інституту омбудсмена.

Опубліковано ]]>відкрите звернення]]> в офіс Омбудсмана через неналежну поведінку їх представника в Донецькій та Луганській областях.

"У разі, якщо Уповноважена з прав людини намагатиметься замовчати цей інцидент, ми вимагаємо Верховну Раду України розглянути питання дострокового припинення повноважень Людмили Денисової та переобрання нового Омбудсмана", - йдеться у зверненні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк