14.01.2021, 12:12

Замкнуте коло: У Лисичанську продовжують зростати борги за "комуналку"

В Лисичанске продолжают расти долги за "коммуналку"

Згідно з даними Державної служби статистики у листопаді 2020 року жителі Луганської області сплатили лише 50% коштів від нарахованої суми за комунальні послуги. У Лисичанську борги за "комуналку" стрімко зростають слідом за зростанням тарифів за комунальні послуги.

У Лисичанську, як і в багатьох містах України, гостро стоїть питання про погашення заборгованості за комунальні послуги, повідомляє Час Пік.

Маленькі зарплати і високі ціни, пандемія коронавірусу і локдаун, відсутність роботи і стрімке зростання тарифів не дозволяють багатьом українцям жити "без боргів".

Заборгованість з оплати за комунальні послуги у Лисичанську зростає "як сніжний ком". Це стосується квартплати, а також плати за опалення, водопостачання та газопостачання.

КП ЛЖЕК-5 на своїй сторінці в Facebook розмістив інформацію щодо величезних боргів по квартплаті, які накопичили жителі багатоповерхівок. Суми вражають.

Зазначається, що направлено 1269 претензій на суму 3 млн 290 тис. грн (з можливістю досудового врегулювання спору в досудовому порядку), 5 позивних позовів вже знаходиться в суді на розгляді, складено 46 договорів на реструктуризацію боргів.

У КП ЛЖЕК-5 нагадали, що чим менше заборгованість у мешканців будинку - тим більше буде виконано робіт, оскільки облік доходів та витрат по кожному будинку ведеться окремо.

В Лисичанске продолжают расти долги за "коммуналку"

Однак жителі Лисичанська по-різному сприйняли інформацію. Одні повністю згодні, що боржників потрібно карати і не повинні через них страждати ті, хто повністю сплачує рахунки.

Інші пишуть в коментарях, що багато людей опинилися в такій ситуації, коли елементарно не вистачає засобів до існування. Особливо у пенсіонерів, які всі виплати витрачають на ліки та їжу. І навіть ті пенсіонери, які ущемляли себе заради того, щоб вчасно платити "комуналку", сьогодні просто "не встигають" за зростанням тарифів. 

Є й ті, хто пише, що оплачувати борги потрібно тільки тоді, коли видно роботу комунальників...

Виходить замкнуте коло - для того, щоб виконати роботи - потрібні кошти, які багато мешканців готові платити тільки "побачивши результат"...

Варто відзначити, що багато жителів ГТВ відзначають в коментарях, що за минулий рік комунальники встигли зробити багато чого. Відремонтовані під'їзди і дахи, прибирання дворів, парків і багато іншого. Часто в мережі можна зустріти слова подяки від мешканців.

На сьогоднішній день "тарифна ситуація" сколихнула багато міст України. Виходили на протест і жителі Лисичанська, які все ще сподіваються, що ситуацію зможуть змінити прості українці.

Нагадаємо, в Лисичанську досі не затверджений бюджет на 2021 рік. Станом на 13 січня 2021 р.частково профінансовані та перераховані кошти в сумі 9 млн 073 тис. 723 грн. на виплату допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях, житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Лисичанськ та Сєвєродонецьк беруть участь у всеукраїнському конкурсі найпривабливіших міст

В Лисичанске продолжают расти долги за "коммуналку" В Лисичанске продолжают расти долги за "коммуналку" В Лисичанске продолжают расти долги за "коммуналку"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк